fbpx

RUSTIC ROADS

Què és RUSTIC ROADS? Moltes definicions son possibles:

 • A mig camí entre el gravel i la carretera
 • Gravel sense complicacions
 • Carretera amb complicacions
 • Carretera pensada per gravel
 • Ni carretera, ni gravel
 • Gairebé gravel, gairebé carretera

El Penedès té una xarxa important de camins més o menys asfaltats i pistes ben compactades, que serveixen per comunicar nuclis de masies i les zones vitivinícoles. Amb molt poc trànsit i uns paisatges espectaculars. Terreny de tractors i a partir d’ara de bicicletes.

Prova la ruta i defineix-la tu mateix!

Tres distàncies per triar, 45K, 70K o 100K, sense dificultats  tècniques però amb pujades exigents i baixades divertides que et faran vigilar els sotracs amagats entre l’asfalt malmés.

El recorregut no estarà marcat i caldrà disposar d’un aparell de navegació per satèl·lit propi (GPS, mòbil amb app de navegació, etc.) per poder seguir l’itinerari (track facilitat per l’organització).

Els camins, carreteres i els carrers estaran oberts al trànsit i no hi haurà cap restricció ni control d’altres vehicles. Cal respectar el codi de circulació i a les altres persones usuàries de la xarxa de camins i carreteres. Tingueu especial atenció en les zones habitades (pobles, zones amb masies) i en els camins, on és habitual la circulació de vehicles agrícoles.

Activitat gratuïta per a les persones inscrites en algun recorregut de Gravel Penedès Vilafranca, amb obsequi commemoratiu del recorregut.

BRIEFING

Majoritàriament seguireu camins agrícoles de terra i asfaltats, envoltats de vinyes i cellers, amb algunes pujades i baixades exigents i llargues. També hi hauran trams amb asfaltat excel.lent i alguns trams d’enllaç amb camins pedregosos que necessitaran calma i atenció si porteu pneumàtics de poca amplada.

Els pneumàtics d’una amplada mínima de 32 mm i un dibuix pensat per gravel seran una bona alternativa  per aquest recorregut. No recomanem pneumàtics de carretera, ni amplades inferiors a 30 mm.

És essencial carregar bé els tracks i configurar el GPS perquè no recalculi la ruta automàticament i així poder seguir el track sense cap variant no prevista.

Els tracks definitius (en format GPX) s’enviaran a cada participant amb l’antelació suficient, junt amb un dossier on s’especificaran tots els detalls del recorregut, acreditacions personals, recomanacions, informació dels serveis de l’esdeveniment, programa, etc.

Als avituallaments no hi haurà cap envàs d’un sòl ús, cadascú ha de portar el seu o un bidó.

NORMES ESPECÍFIQUES I MATERIAL OBLIGATORI

Serà obligatori seguir en tot moment l’itinerari marcat pel track. En cas de deixar de seguir el track en algun punt, caldrà retornar a aquest punt per reprendre’l.

És obligatori portar ubicat l’aparell de geolocalització o xip en un lloc que no afecti a la seva cobertura i tenir-ne cura en tot moment.

El reglament de l’esdeveniment preveu les possibles modificacions del recorregut abans i durant la prova i les afectacions que aquest fet suposaria. També regula altres aspectes de la participació, seguretat, desqualificacions, etc. Consulteu el reglament prèviament.

El material obligatori que cada participant ha de portar en tot moment durant el recorregut és el següent:

 1. Casc
 2. Telèfon mòbil, funcionant durant tot el recorregut. La connexió de dades no és necessària (els missatges urgents s’enviaran per SMS o trucada telefònica).
 3. Equip d’eines i recanvis (manxa, 2 càmera, multieina, desmuntadors de neumàtic i de cadena). Recomanem ampliar aquest equipament
 4. Bidons per aigua (amb una capacitat mínima d’0,7 litre) i reserva alimentaria d’emergència.

 

No disposar d’algun d’aquests materials durant el recorregut afecta directament a la pròpia seguretat i a la de la resta de participants, per aquest motiu no es permetrà continuar en la prova qui no el porti.

 

La resta de material necessari per efectuar el recorregut és responsabilitat de cada participant.

OBSEQUIS PER PARTICIPANTS

Enguany, l’edició de Gravel personalitza els obsequis que rebran a cada categoria. Per als i les participants al recorregut RUSTIC ROADS, obsequiarem amb:

 • Samarreta tècnica blanca

HORARIS

L’horari de sortida és el 25 de maig a les 10:00h.

 

PLÀNOL I DESNIVELL