fbpx

ANCESTRAL 300K
BIKEPACKING SENSE SUPORT

Un dels recorreguts clàssics de Gravel Penedès Vilafranca, amb un itinerari completament redissenyat.

Una oportunitat per iniciar-se al bikepacking i a la llarga distància en autosuficiència, en un recorregut circular. Les i els participants amb experiència podran posar a prova  les seves habilitats en bikepacking i la seva resistència física. Prepareu-vos per a un gran repte i per  a conèixer a fons el Penedès!

Recorregut sense suport, en autosuficiència. Cada participant haurà de gestionar-se  el seu avituallament i descans, no es pot rebre cap suport extern (excepte en cas d’accident o d’emergència). Estan  permesos tots el serveis que son accessibles per a tothom:  comprar menjar, beguda i recanvis en botigues, consumir als restaurants i bars, allotjar-se en hotels o fondes, fer bivac o acampar en llocs permesos, etc.

Les i els participants estaran en tot moment geolocalitzats per permetre el seu seguiment i garantir la seva seguretat.

El recorregut no estarà marcat i caldrà disposar d’un aparell de navegació per satèl·lit propi  (GPS, mòbil amb app de navegació, etc.) per poder seguir l’itinerari (track facilitat per l’organització)

El recorregut tindrà un tram sense track, d’uns 20 km aproximadament. Les i els participants hauran de navegar entre dos punts establerts traçant l’itinerari que millor considerin.

(1) La distància i el desnivell del recorregut son aproximats perquè dependran de l’itinerari que traci cadascú en el tram de navegació (podria fluctuar un + 2%)

BRIEFING

El terreny és variat, generalment  en bones condicions, però també hi ha trams més tècnics i pujades on fins i tot s’haurà de baixar de la bicicleta.

Per la distància i desnivell recomanem una relació de canvis que permeti una pedalada fàcil. Pneumàtics de 40mm/45mm o superiors, oferiran una major comoditat.

És essencial carregar bé els tracks i configurar el GPS perquè no recalculi la ruta automàticament i així poder seguir el track sense cap variant no prevista.

Els tracks definitius (en format GPX) s’enviaran a cada participant amb l’antelació suficient, junt amb un dossier on s’especificaran tots els detalls del recorregut, recomanacions, serveis que trobareu als municipis que  es creuen, informació dels serveis de l’esdeveniment, funcionament de l’aparell de geolocalització i seguiment, etc.

En la data de la prova la sortida del sol serà a les 6:27h i la posta a les 21:13h, per tant tindreu unes 9:00 h de foscor i serà important gestionar la il.luminació i les bateries necessàries. La il.luminació frontal, posterior i les peces reflectants s’han d’utilitzar obligatòriament durant totes les hores de nit.

Al mes de maig, les temperatures al Penedès poden fluctuar entre els 10 i els 25 graus. A les  zones altes la temperatura fins i tot pot ser més baixa. També poden produir-se episodis de vent i pluja. Tingueu-ho en consideració al moment de decidir la roba que portareu.

 

NORMES ESPECÍFIQUES I MATERIAL OBLIGATORI

El recorregut es realitza en autosuficiència. No està permesa l’assistència externa.

És obligatori seguir en tot moment l’itinerari marcat pel track. En cas de deixar de seguir-lo en algun punt (avituallar-se, descans, etc.), caldrà retornar a aquest punt per reprendre’l.

És obligatori portar sempre connectat l’aparell de geolocalització i seguiment, ubicat en un lloc que no afecti a la seva cobertura i tenir-ne cura en tot moment.

El reglament de l’esdeveniment preveu les possibles modificacions del recorregut abans i durant la prova i les afectacions que aquest fet suposaria. També regula altres aspectes de la participació, seguretat, desqualificacions, etc. Consulteu el reglament prèviament.

El material obligatori que cada participant ha de portar en tot moment durant el recorregut , des de la sortida fins l’arribada, és el següent:

 1. Casc
 2. Samarreta tèrmica de màniga llarga i jaqueta impermeable
 3. Manta tèrmica d’emergència, d’una mida mínima de 2x1m.
 4. GPS amb el track del recorregut
 5. Dispositiu de seguiment per satèl·lit connectat (cedit per l’organització)
 6. Il·luminació frontal amb bateria
 7. Il·luminació posterior (vermella) amb bateria
 8. Il·luminació frontal de reserva amb bateria
 9. Armilla o cinta corporal reflectant
 10. Documentació (DNI, NIE, passaport i targeta sanitària)
 11. Telèfon mòbil, funcionant durant tot el recorregut. La connexió de dades no és necessària (els missatges urgents s’enviaran per SMS o mitjançant trucada telefònica).
 12. Carregador i bateria externa (powerbank. Capacitat mínima aconsellada 10.000 mAh)
 13. Equip d’eines i recanvis bàsic (manxa, 2 càmeres, multieina, desmuntadors de neumàtic i de cadena). Recomanem ampliar aquest equipament.
 14. Farmaciola d’emergència (2 mono-dosi de sèrum fisiològic, 2 compreses estèrils, 2 apòsits estèrils, analgèsics, esparadrap, bena elàstica, punts de sutura ràpida).
 15. Bidons per aigua (amb una capacitat mínima d’1 litre) i reserva alimentaria d’emergència.

 

No disposar d’algun d’aquests materials durant el recorregut afecta directament a la pròpia seguretat i a la de la resta de participants, per aquest motiu no es permetrà continuar en la prova qui no el porti.

OBSEQUIS PER PARTICIPANTS

Enguany, l’edició de Gravel personalitza els obsequis que rebran a cada categoria. Per als i les participants als recorreguts GRAVEL ANCESTRAL, obsequiarem amb:

 • Cinta del cap Buff
 • Samarreta de cotó exclusiva de la GRAVEL PENEDÈS
 • Refredador
 • Bossa d’ampolla
 • Ampolla de cava

HORARIS

L’horari de sortida és el dissabte 25 de maig a les 8:00h.


PLÀNOL I DESNIVELL