fbpx

FAQs – Preguntes freqüents

INSCRIPCIONS

Sí, el número és limitat perquè prioritzem un tracte i una atenció personalitzada a totes les persones participants. Per gaudir de l’entorn del Penedès i mantenir la natura intacte no podem assumir un número molt alt d’inscripcions.

Les inscripcions es tancaran  el 12 de maig o quan s’esgotin les places disponibles, el que succeeixi abans. No esperis a l’últim moment per inscriure’t.

Sí, està en funció del recorregut:

 • MOST: per a totes les edats
 • GRAVEL BLANC: per a totes les edats. Els menors de 16 anys han d’estar acompanyants d’un adult durant tot el recorregut.
 • GRAVEL ROSAT: majors de 14 anys. Els menors de 16 anys han d’estar acompanyants d’un adult durant tot el recorregut.
 • GRAVEL NEGRE: majors de 16 anys.
 • BIKEPACKING: majors de 18 anys.

Sí, contacta per correu electrònic amb l’organització (esports@vilafranca.org) i sol.licites el retorn de la quantitat que et correspondria pel descompte obtingut.

La inscripció inclou: dret de participació, tracks dels recorreguts, assegurança d’accidents normativa, seguiment per satèl.lit als/les participants en el recorregut bikepacking, seguiment mitjançant xip de control de pas a la resta de recorreguts, avituallaments en el recorregut (excepte el recorregut Bikepacking, perquè és realitza amb auto-suficiència) i a l’arribada, serveis de vestidors, guarda-roba, accés a piscines cobertes, gimnàs i zona d’hidromassatge, ús de zona de pernoctació per a vehicles campers i autocaravanes, ús de zona de camping  (tendes i bivac, exclusiva per a participants i vigilada), descompte en l’allotjament a l’alberg de Vilafranca, festa de benvinguda dissabte al vespre, zona vigilada per a bicicletes, servei d’acollida per a infants (es tindrà cura dels infants mentre els seus pares/mares/tutors realitzen el recorregut, excepte els recorreguts Negre i Bikepacking), obsequi de benvinguda, etc.

Consulta l’apartat “INSCRIPCIONS I CANCEL·LACIONS” del reglament de l’esdeveniment per conèixer els detalls.

INFORMACIONS GENERALS

No hi hauran dorsals, preferim dirigir-nos a cada participant pel seu nom. Hi hauran unes acreditacions per poder tenir accés lliure als serveis del Complex Aquàtic, a la festa de benvinguda i a altres serveis. L’obertura de la zona de recepció per a participants es farà:

 • divendres 24 de maig, de les 12:00h a les 14:15 i de les 18:00h a les 22:00h
 • dissabte 25 de maig, de les 6:30h a les 22:00h
 • diumenge 26 de maig, a partir de les 6:00h.

 

Recomanem que tothom pugui fer el check-in i acreditar-se el divendres o dissabte per evitar cues en el darrer moment

SERVEIS

Sí, tots els serveis per a les persones participants estaran ubicats en radi de 200 m. de la zona de sortida/arribada. La zona de pernoctació per a vehicles campers i  autocaravanes serà exclusiva per a persones  participants i acompanyants.

Sí, tots els serveis per a les persones participants estaran ubicats en radi de 200 m. de la zona de sortida/arribada. La zona de camping vigilada serà exclusiva per a persones  participants i acompanyants.

ACOMPANYANTS

Si, hi haurà tiquets per als acompanyants dels participants (màxim 4 acompanyants per cada participant) per a utilitzar els serveis oferts als participants. Es podran comprar online, a la pàgina d’inscripcions de la web de Gravel Penedès Vilafranca. El tiquet d’acompanyant dona dret als serveis de: vestidors, guarda-roba, accés a piscines cobertes, gimnàs i zona d’hidromassatge, ús de zona de pernoctació per a vehicles campers i autocaravanes, ús de zona de càmping  (tendes i bivac, exclusiva per a participants i vigilada), descompte en l’allotjament a l’alberg de Vilafranca, festa i de benvinguda dissabte al vespre.

RECORREGUTS

Hi ha recorreguts diferents perquè volem que tothom trobi el recorregut què millor s’adapta a les seves necessitats, possibilitats i interessos. Cadascun dels recorreguts està dirigit a perfils de ciclistes diferents.

Cada recorregut tindrà varis horaris de sortida, amb un número limitat de participants, per evitar la saturació dels camins i minimitzar l’afectació per a altres persones usuàries d’aquests camins. En el moment de la inscripció podreu triar l’horari preferent de sortida, que l’organització intentarà respectar.

Gravel Penedès Vilafranca et permet gaudir d’un cap de setmana de gravel al Penedès. Hi han recorreguts i activitats divendres, dissabte i diumenge. Pots inscriure’t a un o varis recorreguts, de qualsevol dels dies o de varis dies.

Si t’inscrius als recorreguts Most, Blanc, Rosat o Negre tens la inscripció gratuïta als recorreguts o activitats de dissabte (incloent els seus serveis i packs de benvinguda): Rustic Roads o Track&Ride.

No, cap dels recorreguts està senyalitzat. És imprescindible utilitzar un sistema de navegació GPS propi per seguir el track dels recorreguts.

També es pot seguir el track amb una app de navegació al mòbil. En aquest cas cal preveure una bateria per poder carregar el mòbil, si l’autonomia del mòbil és insuficient per a tot el recorregut.

És essencial carregar bé els tracks i configurar el GPS perquè no recalculi la ruta automàticament i així poder seguir el track sense cap variant no prevista.

Recomanem que el sistema de navegació que utilitzeu tingui instal.lada la darrera actualització.

WIKILOC serà el partner oficial de navegació. Els tracks es podran seguir amb l’app oficial de Wikiloc de forma gratuïta (no és necessari disposar d’una subscripció premium de l’app). Podeu descarregar l’app de navegació Wikiloc en aquest enllaç.

Els tracks de tots els recorreguts es trobaran disponibles exclusivament al partner oficial de navegació: WIKILOC, en el compte oficial de Gravel Penedès Vilafranca.

Els tracks definitius  estaran disponibles una setmana abans de l’inici de l’esdeveniment, per garantir que tots els recorreguts es poden transitar amb seguretat.

Els recorreguts i els seus tracks estan validats i revisats per l’organització, però malgrat això, és possible que de forma imprevista o puntual en algun tram es restringeixi la circulació per alguna causa sobrevinguda. En aquests casos, prevaldran sempre les restriccions a la circulació i les instruccions de les autoritats sobre el que indiqui el track. El/la participant que es trobi en aquesta situació haurà de comunicar-ho a l’organització mitjançant els números de telèfon que se li haurà facilitat i buscar un itinerari alternatiu per arribar al punt més proper del recorregut que no estigui restringit a la circulació.

Gravel Penedès Vilafranca no és una prova competitiva, però és un repte. No hi haurà dorsals, classificacions i tampoc trofeus.

Per al seguiment i seguretat dels participants hi haurà control de temps de pas en diferents punts del recorregut i a l’arribada. Per aquest control s’entregarà a cada participants un xip RFID que caldrà retornar a l’arribada.

Sí, però permeten gaudir del recorregut. Els temps màxims estaran en funció de l’horari de sortida elegit.

 • ANCESTRAL 300K AMB SUPORT: 54 hores
 • ANCESTRAL 300K EN AUTOSUFICIÈNCIA: 35 hores
 • ANCESTRAL 400K EN AUTOSUFICIÈNCIA: 54 hores
 • GRAVEL NEGRE 150K: 12,5 hores
 • GRAVEL ROSAT 100K: 11 hores
 • GRAVEL BLANC 60K i 44K: 8 hores

Es recorreguts estan dissenyats perquè les bicicletes de gravel siguin les més eficients, però es podrà participar amb qualsevol tipus de bicicleta que pugui transitar amb seguretat per camins no pavimentats (gravel, MTB, e-Bike, tandem, etc). Al recorregut Ancestral (bikepacking) no s’hi podrà participar amb e-Bike.

Els recorreguts estan dissenyats perquè les bicicletes de gravel siguin les més eficients, però es podrà participar amb qualsevol tipus de bicicleta que pugui transitar amb seguretat per camins no pavimentats (gravel, MTB, e-Bike, tandem, etc). Al recorregut “Bikepacking” no s’hi podrà participar amb E-bike.

A la fitxa de cada recorregut es descriuen  les característiques dels pneumàtics i la relació de canvis que l’organització considera recomanables per al recorregut. Cal tenir en compte que aquesta recomanació es fa des del criteri de prioritzar la comoditat.

Sí. En la descripció de cada recorregut s’estableix el material obligatori que s’ha portar durant tot el recorregut

No disposar d’algun d’aquests materials durant el recorregut afecta directament a la pròpia seguretat i a la de la resta de participants, per aquest motiu no es permetrà continuar en la prova qui no el porti.

La resta de material necessari per efectuar el recorregut és responsabilitat de cada participant.

Sí. Tots els recorreguts tenen avituallaments líquids i sòlids, a excepció del recorregut Ancestral (bikepacking) en què els participants no reben suport extern. Tot i això, és obligatori portar sempre beguda per hidratar-se i una reserva alimentària d’emergència.

RECORREGUT “BIKEPACKING”

En el recorregut Ancestral (bikepacking) no es permet el suport extern. Els participants han de ser completament autosuficients durant tot el recorregut. Això significa que els participants no poden rebre ajuda externa d’amics, familiars o de qualsevol altra persona o d’un altre participant.

Els participants han de portar tot el que necessiten per a completar el recorregut, incloent-hi menjar, aigua, eines, recanvis per a la bicicleta i equip per a dormir. També han de planificar les seves pròpies parades per a proveir-se d’aigua, menjar, lloc per descansar, etc. Estan  permesos tots el serveis que son accessibles per a tothom:  comprar menjar, beguda i recanvis en botigues, consumir als restaurants i bars, allotjar-se en hotels o fondes, fer bivac o acampar en llocs permesos, etc.

Estan  permesos tots el serveis que son accessibles per a tothom, de forma lliure i en igualtat de condicions per a tots els participants:  comprar menjar, beguda i recanvis en botigues, consumir als restaurants i bars, allotjar-se en hotels o fondes, fer bivac o acampar en llocs permesos, etc.

Definitivament si. Per diferents raons:

 • Tot i ser un recorregut de llarga distància, és un itinerari que es pot realitzar durant el cap de setmana
 • el recorregut és circular i si fos necessari abandonar per qualsevol contratemps, retornar al punt de sortida des de qualsevol lloc del recorregut és molt fàcil.
 • tot i que el recorregut transita per algunes zones força despoblades, la major part d’aquest sempre està molt proper a zones habitades i amb tot tipus de serveis.
 • serà una prova en que es farà un seguiment molt proper a tots els participants i els responsables de l’organització també estaran a poca distància dels participants per a qualsevol necessitat, però sense interferir en el recorregut de cadascun.

El recorregut de bikepacking ANCESTRAL 300K en autosuficiència no té cap tipus de suport extern, tret del seguiment per geolocalització per garantir la seguretat dels participants i assistència telefònica durant tot el recorregut persona o d’un altre participant.

El recorregut ANCESTRAL 300K amb suport té els allotjaments concertats, el que facilita la gestió de la ruta. El recorregut de 300K queda dividit en 3 etapes:


Dia 1: Vilafranca – Santes Creus, amb 85K. Allotjament i mitja pensió a Santes Creus.

Dia 2: Santes Creus – Sant Sadurní d’Anoia, amb 115K. Allotjament i esmorzar a Sant Sadurní d’Anoia. El sopar no està concertat per permetre gestionar lliurement l’hora d’arribada. Sant Sadurní d’Anoia disposa d’una oferta àmplia de restauració.

Dia 3: Sant Sadurní d’Anoia – Vilafranca, amb 100K

Apart dels allotajments i àpats concertats, cada participant haurà de gestionar-se  el seu avituallament i no es pot rebre cap suport extern (excepte en cas d’accident o d’emergència).

ASSEGURANCES

No, la inscripció ja inclou l’assegurança d’accidents i assistència sanitària en els centres concertats, amb les prestacions establertes en la normativa vigent per a l’Assegurança Obligatòria Esportiva.

L’organització disposa d’uns formularis que hauràs d’emplenar els centres assistencials concertats que t’atenguin. La notificació de l’accident esportiu s’ha de fer el mateix dia de la prova.