fbpx

FAQs – Preguntes freqüents

INSCRIPCIONS

Sí, el número és limitat perquè prioritzem un tracte i una atenció personalitzada a totes les persones participants. Per gaudir de l’entorn del Penedès i mantenir la natura intacte no podem assumir un número molt alt d’inscripcions.

Les inscripcions es tancaran  el 14 de maig o quan s’esgotin les places disponibles, el que succeeixi abans. No esperis a l’últim moment per inscriure’t.

Sí, està en funció del recorregut:

 • MOST: per a totes les edats
 • GRAVEL BLANC: per a totes les edats. Els menors de 16 anys han d’estar acompanyants d’un adult durant tot el recorregut.
 • GRAVEL ROSAT: majors de 14 anys. Els menors de 16 anys han d’estar acompanyants d’un adult durant tot el recorregut.
 • GRAVEL NEGRE: majors de 16
 • BIKEPACKING: majors de 18

Sí, contacta per correu electrònic amb l’organització (esports@vilafranca.org) i sol.licites el retorn de la quantitat que et correspondria pel descompte obtingut.

La inscripció inclou: dret de participació, tracks dels recorreguts, assegurança d’accidents normativa, seguiment per satèl.lit als/les participants en el recorregut bikepacking, avituallaments en el recorregut (excepte el recorregut Bikepacking, perquè és realitza amb auto-suficiència) i a l’arribada, serveis de vestidors, guarda-roba, accés a piscines cobertes, gimnàs i zona d’hidromassatge, ús de zona de pernoctació per a vehicles campers i autocaravanes, ús de zona de camping  (tendes i bivac, exclusiva per a participants i vigilada), descompte en l’allotjament a l’alberg de Vilafranca, festa i tast de vi i pizzes pre-ride dissabte al vespre, zona vigilada per a bicicletes, servei d’acollida per a infants (es tindrà cura dels infants mentre els seus pares/mares/tutors realitzen el recorregut, excepte els recorreguts Negre i Bikepacking), obsequi de benvinguda i premi finisher de disseny exclusiu, etc.

Consulta l’apartat “INSCRIPCIONS I CANCEL·LACIONS” del reglament de l’esdeveniment per conèixer els detalls.

INFORMACIONS GENERALS

No hi hauran dorsals, preferim dirigir-nos a cada participant pel seu nom. Hi hauran unes acreditacions per poder tenir accés lliure als serveis del Complex Aquàtic, al sopar pre-ride i etiquetes adhesives per al casc i la bicicleta. L’obertura de la zona de recepció per a participants es farà:

 • divendres 19/maig, de les 18:00h a les 22:00h
 • dissabte 20/maig, de les 5:30h a les 23:00h
 • diumenge 21/maig, a partir de les 6:00h.


Recomanem que tothom pugui fer el check-in i acreditar-se el divendres al vespre o dissabte al matí.

SERVEIS

Sí, tots els serveis per a les persones participants estaran ubicats en radi de 200 m. de la zona de sortida/arribada. La zona de pernoctació per a vehicles campers i  autocaravanes serà exclusiva per a persones  participants i acompanyants.

Sí, tots els serveis per a les persones participants estaran ubicats en radi de 200 m. de la zona de sortida/arribada. La zona de camping vigilada serà exclusiva per a persones  participants i acompanyants.

ACOMPANYANTS

Si, hi haurà tiquets per als acompanyants dels participants (màxim 4 acompanyants per cada participant) per a utilitzar els serveis oferts als participants. Es podran comprar online, a la pàgina d’inscripcions de la web de Gravel Penedès Vilafranca. El preu és de 8€/persona i dona dret als serveis de: vestidors, guarda-roba, accés a piscines cobertes, gimnàs i zona d’hidromassatge, ús de zona de pernoctació per a vehicles campers i autocaravanes, ús de zona de camping  (tendes i bivac, exclusiva per a participants i vigilada), descompte en l’allotjament a l’alberg de Vilafranca, festa i sopar pre-ride dissabte al vespre, participació als recorreguts MOST i el seu avituallament d’arribada). Els menors de 7 anys tindran accés gratuït a tots els serveis ofertats pels acompanyants.

RECORREGUTS

Hi ha 5 recorreguts diferents perquè volem que tothom trobi el recorregut què millor s’adapta a les seves necessitats, possibilitats i interessos. Cadascun dels recorreguts té objectius i està dirigit a perfils de ciclistes diferents.

Cada recorregut tindrà varis horaris de sortida, amb un número limitat de participants, per evitar la saturació dels camins i minimitzar l’afectació per a altres persones usuàries d’aquests camins. En el moment de la inscripció podreu triar l’horari preferent de sortida, que l’organització intentarà respectar.

Sí, la inscripció te un únic preu de 28€ per qualsevol dels recorreguts i inclou els mateixos serveis, a excepció del MOST, que té un preu de 8€ i no té premi “finisher”. Volem que Gravel Penedès Vilafranca sigui accessible per a tothom i que el preu no sigui un limitant per a participar-hi, ni per triar quin recorregut fer.

No, cap dels recorreguts està senyalitzat. És imprescindible utilitzar un sistema de navegació GPS propi per seguir el track dels recorreguts.

És essencial carregar bé els tracks i configurar el GPS perquè no recalculi la ruta automàticament i així poder seguir el track sense cap variant no prevista.

Els tracks definitius (en format GPX) s’enviaran a cada participant amb l’antelació suficient, junt amb un dossier on s’especificaran tots els detalls del recorregut, acreditacions personals, recomanacions, informació dels serveis de l’esdeveniment, programa, etc.

No és una prova competitiva, però és un repte. No hi haurà dorsals, classificacions i tampoc trofeus, però hi haurà premis: si finalitzeu el vostre recorregut tindreu un “premi finisher” commemoratiu de Gravel Penedès Vilafranca.

Per al seguiment i seguretat dels participants hi haurà control de temps d’arribada.

Sí, però permetran gaudir del recorregut. Els temps màxims estaran en funció de l’horari de sortida elegit.

 • GRAVEL BLANC: entre 6 i 7 hores
 • GRAVEL ROSAT: entre 10 i 11 hores
 • GRAVEL NEGRE: entre 13 i 14 hores
 • BIKEPACKING: 39 hores (sortida les 6:00h), 33 hores (sortida les 12:00h), 27 hores (sortida les 18:00h).

Es recorreguts estan dissenyats perquè les bicicletes de gravel siguin les més eficients, però es podrà participar amb qualsevol tipus de bicicleta que pugui transitar amb seguretat per camins no pavimentats (gravel, MTB, e-Bike, tandem, etc). Al recorregut “Bikepacking” no s’hi podrà participar amb e-Bike.

Es recorreguts estan dissenyats perquè les bicicletes de gravel siguin les més eficients, però es podrà participar amb qualsevol tipus de bicicleta que pugui transitar amb seguretat per camins no pavimentats (gravel, MTB, e-Bike, tandem, etc). Al recorregut “Bikepacking” no s’hi podrà participar amb E-bike.

A la fitxa de cada recorregut es descriuen  les característiques dels pneumàtics i la relació de canvis que l’organització considera recomanables per al recorregut. Cal tenir en compte que aquesta recomanació es fa des del criteri de prioritzar la comoditat.

Sí. En la descripció de cada recorregut s’estableix el material obligatori que s’ha portar durant tot el recorregut

No disposar d’algun d’aquests materials durant el recorregut afecta directament a la pròpia seguretat i a la de la resta de participants, per aquest motiu no es permetrà continuar en la prova qui no el porti.

La resta de material necessari per efectuar el recorregut és responsabilitat de cada participant.

Sí. Tots els recorreguts tenen avituallaments líquids i sòlids, a excepció del recorregut “Bikepacking” en què els participants no reben suport extern. Tot i això, és obligatori portar sempre beguda per hidratar-se i una reserva alimentària d’emergència.

RECORREGUT “BIKEPACKING”

En el recorregut “Bikepacking” no es permet el suport extern. Els participants han de ser completament autosuficients durant tot el recorregut. Això significa que els participants no poden rebre ajuda externa d’amics, familiars o de qualsevol altra persona o d’un altre participant.

Els participants han de portar tot el que necessiten per a completar el recorregut, incloent-hi menjar, aigua, eines, recanvis per a la bicicleta i equip per a dormir. També han de planificar les seves pròpies parades per a proveir-se d’aigua, menjar, lloc per descansar, etc. Estan  permesos tots el serveis que son accessibles per a tothom:  comprar menjar, beguda i recanvis en botigues, consumir als restaurants i bars, allotjar-se en hotels o fondes, fer bivac o acampar en llocs permesos, etc.

Estan  permesos tots el serveis que son accessibles per a tothom, de forma lliure i en igualtat de condicions per a tots els participants:  comprar menjar, beguda i recanvis en botigues, consumir als restaurants i bars, allotjar-se en hotels o fondes, fer bivac o acampar en llocs permesos, etc.

Definitivament si. Per diferents raons:

 • Tot i ser un recorregut de llarga distància, és un itinerari que es pot realitzar durant el cap de setmana
 • el recorregut és circular i si fos necessari abandonar per qualsevol contratemps, retornar al punt de sortida des de qualsevol lloc del recorregut és molt fàcil.
 • tot i que el recorregut transita per algunes zones força despoblades, la major part d’aquest sempre està molt proper a zones habitades i amb tot tipus de serveis.
 • serà una prova en que es farà un seguiment molt proper a tots els participants i els responsables de l’organització també estaran a poca distància dels participants per a qualsevol necessitat, però sense interferir en el recorregut de cadascun.

ASSEGURANCES

No, la inscripció ja inclou l’assegurança d’accidents i assistència sanitària en els centres concertats, amb les prestacions establertes en la normativa vigent per a l’Assegurança Obligatòria Esportiva.

L’organització disposa d’uns formularis que haurà d’emplenar els centres assistencials concertats que t’atenguin. La notificació de l’accident esportiu s’ha de fer el mateix dia de la prova.