fbpx

Gravel Negre

Un recorregut llarg però variat, per sorprendre’t amb tot el que el Penedès et pot oferir. Amb planes i muntanyes, pujades i baixades, vinyes i boscos, amb racons insòlits i desconeguts. Prepareu-vos per a un gran repte i per  a conèixer el Penedès!

El recorregut no estarà marcat i caldrà disposar d’un aparell de navegació per satèl·lit propi  (GPS, mòbil amb app de navegació, etc.) per poder seguir l’itinerari (track facilitat per l’organització).

Els camins, carreteres i els carrers estaran oberts al trànsit i no hi haurà cap restricció ni control d’altres vehicles. Cal respectar el codi de circulació i a les altres persones usuàries de la xarxa de camins i carreteres. Tingueu especial atenció en les zones habitades (pobles, zones amb masies) i en els camins, on és habitual la circulació de vehicles agrícoles.

BRIEFING

El terreny és variat, generalment en bones condicions i sense dificultats tècniques remarcables. Majoritàriament seguireu camins agrícoles de terra  i asfaltats, també pistes de muntanya prou ben conservades i algun corriol sense dificultat.

Hi han pujades llargues i també algunes rampes curtes però intenses, però en general les pendents son assumibles. La distància i les hores segurament seran la principal dificultat.

La relació de canvis per afrontar un recorregut com aquest és una decisió completament personal, però si no esteu molt familiaritzats amb aquestes distàncies recomanem una relació que també permeti una pedalada fàcil quan sigui necessari.

Pneumàtics entre  40mm i 45mm seran un bon compromís entre prestacions i comoditat, en funció del que prioritzeu i de la vostra tècnica de conducció.

És essencial carregar bé els tracks i configurar el GPS perquè no recalculi la ruta automàticament i així poder seguir el track sense cap variant no prevista.

Els tracks definitius (en format GPX) s’enviaran a cada participant amb l’antelació suficient, junt amb un dossier on s’especificaran tots els detalls del recorregut, acreditacions personals, recomanacions, informació dels serveis de l’esdeveniment, programa, etc.

Al mes de maig, les temperatures al Penedès poden fluctuar entre els 10 i els 25 graus. A les  zones altes la temperatura fins i tot pot ser més baixa. També poden produir-se episodis de vent i pluja. Tingueu-ho en consideració al moment de decidir la roba que portareu.

Als avituallaments no hi haurà cap envàs d’un sòl ús, cadascú ha de portar el seu o un bidó.

NORMES ESPECÍFIQUES I MATERIAL OBLIGATORI

Serà obligatori seguir en tot moment l’itinerari marcat pel track. En cas de deixar de seguir el track en algun punt, caldrà retornar a aquest punt per reprendre’l.

El reglament de l’esdeveniment preveu les possibles modificacions del recorregut abans i durant la prova i les afectacions que aquest fet suposaria. També regula altres aspectes de la participació, seguretat, desqualificacions, etc. Consulteu el reglament prèviament.

La bicicleta i el casc han d’identificar-se amb les acreditacions que s’entregaran a cada participant.

El material obligatori que cada participant ha de portar en tot moment durant el recorregut és el següent:

  1. casc
  2. telèfon mòbil, funcionant durant tot el recorregut. La connexió de dades no és necessària (els missatges urgents s’enviaran per SMS).
  3. equip d’eines i recanvis (1 càmera, multieina, desmuntadors de neumàtic i de cadena)
  4. bidons per aigua (amb una capacitat mínima de 0,5 litre) i reserva alimentaria d’emergència.No disposar d’algun d’aquests materials durant el recorregut afecta directament a la pròpia seguretat i a la de la resta de participants, per aquest motiu no es permetrà continuar en la prova qui no el porti.

La resta de material necessari per efectuar el recorregut és responsabilitat de cada participant. Considereu portar una bateria externa per la carrega dels aparells electrònics.

Els/les participants que decideixin abandonar ho hauran de fer en els punts d’avituallament, excepte en casos de lesió greu. Hauran de comunicar l’abandonament als responsables del punt d’avituallament o als telèfons que figuren en les acreditacions.

L’organització retornarà al punt de sortida a qui abandoni en un punt d’avituallament, però no es pot assumir que sigui abans de que finalitzi l’esdeveniment, per garantir-ne un desenvolupament segur i adequat.

Els telèfons d’emergència que figuren en les acreditacions que rebrà cada participant només s’han d’utilitzar en situacions d’emergència. En el supòsit que el/la participant no tingui cobertura en el punt on es troba, haurà de contactar amb els serveis d’emergències a través del 112.

HORARIS

Els horaris de sortida possibles són:

  • Diumenge 21 de maig a les 7:00h
  • Diumenge 21 de maig a les 7:15h
  • Diumenge 21 de maig a les 7:30h


Cal triar l’horari de sortida en el moment de realitzar la inscripció

PLÀNOL I DESNIVELL