fbpx

FAQs – Preguntes freqüents

INSCRIPCIONS

Sí, el número és limitat perquè prioritzem un tracte i una atenció personalitzada a totes les persones participants. Per gaudir de l’entorn del Penedès i mantenir la natura intacte no podem assumir un número molt alt d’inscripcions.

Les inscripcions es tancaran  el 21 de setembre (Social Bikepacking) i el 27 de setembre (80k, 50k i 20k) o quan s’esgotin les places disponibles, el que succeeixi abans. No esperis a l’últim moment per inscriure’t.

Sí, està en funció del recorregut:

 • SOCIAL MOST: per a totes les edats
 • SOCIAL GRAVEL BLANC: per a totes les edats, els menors de 16 anys han d’estar acompanyants d’un adult durant tot el recorregut.
 • SOCIAL GRAVEL ROSAT: majors de 14 anys. Els menors de 16 anys han d’estar acompanyants d’un adult durant tot el recorregut.
 • SOCIAL BIKEPACKING: majors de 18

Sí, contacta per correu electrònic amb l’organització (hola@gravelpenedes.cati sol.licites el retorn de la quantitat que et correspondria pel descompte obtingut. 

Consulta l’apartat “INSCRIPCIONS I CANCEL·LACIONS” del reglament de l’esdeveniment per conèixer els detalls.

La inscripció inclou: dret de participació, tracks dels recorreguts, assegurança d’accidents normativa, avituallaments en el recorregut (excepte el recorregut Social Bikepacking, perquè és realitza amb auto-suficiència) i a l’arribada, serveis de vestidors, guarda-roba, accés a piscina, ús de zona de pernoctació per a vehicles campers i autocaravanes, ús de zona de camping  (tendes i bivac, exclusiva per a participants), accés a la festa final i tast de vi, zona vigilada per a bicicletes, obsequi de benvinguta, etc.

L‘obsequi de benvinguda de la Social Bikepacking, Social Gravel 80K, Social Gravel 50K consta d’ampolla de vi i llevataps personalitzat, i copa de vi personalitzada a l’arribada.

L’obsequi de benvinguda de la Familiar 20K és d’una copa de vi personalitzada a l’arribada.

La inscripció de la Social Bikepacking també inclou Mitja pensió en Alberg per a tots els participants.

INFORMACIONS GENERALS

No hi hauran dorsals, preferim dirigir-nos a cada participant pel seu nom. Hi hauran unes acreditacions per poder tenir accés als serveis i per la bicicleta. L’obertura de la zona de recepció per a participants es farà:

 • dissabte 30 setembre, 
  • de les 9:00h a les 10:00h
  • de 17:00h a les 20:30h
 • diumenge 1 d’octubre, de les 7:30h a les 11:00h

SERVEIS

Sí, tots els serveis per a les persones participants estaran ubicats al mateix municipi del Pla, a pocs metres de la zona de sortida/arribada. La zona de pernoctació per a vehicles campers i  autocaravanes serà exclusiva per a persones  participants i acompanyants.

Sí, hi haurpa una zona de camping exclusiva per a persones  participants i acompanyants; i una sala habilitada per dormir amb sac. 

ACOMPANYANTS

Si, hi haurà tiquets per als acompanyants dels participants (màxim 4 acompanyants per cada participant) per a utilitzar els serveis oferts als participants. Es podran comprar online, a la pàgina d’inscripcions de la web de Gravel Penedès El Pla. El preu és de 5€/persona i dona dret als serveis de: accés a la piscina descoberta si el temps ho permet, ús de zona de pernoctació per a vehicles campers i autocaravanes, ús de zona de camping exclusiva per a persones participants, i sala per qui vulgui dormir amb sac, i accés a la festa final. Els menors de 7 anys tindran accés gratuït a tots els serveis ofertats pels acompanyants.

RECORREGUTS

Hi ha 4 recorreguts diferents perquè volem que tothom trobi el recorregut què millor s’adapta a les seves necessitats, possibilitats i interessos. Cadascun dels recorreguts té objectius i està dirigit a perfils de ciclistes diferents.

Cada recorregut tindrà varis horaris de sortida, amb un número limitat de participants, per evitar la saturació dels camins i minimitzar l’afectació per a altres persones usuàries d’aquests camins. En el moment de la inscripció podreu triar l’horari preferent de sortida, que l’organització intentarà respectar.

Volem que Gravel Penedès El Pla sigui accessible per a tothom i que el preu no sigui un limitant per a participar-hi, ni per triar quin recorregut fer. 

El preu per la Gravel Penedès 20K és de 8€, les Gravel Penedès 50K i 80k tenen un preu de 28€, mentre que la Social Bikepacking és de 95€ (prova de dues etapes amb mitja pensió inclosa).

No, cap dels recorreguts està senyalitzat. És imprescindible utilitzar un sistema de navegació GPS propi per seguir el track dels recorreguts.

És essencial carregar bé els tracks i configurar el GPS perquè no recalculi la ruta automàticament i així poder seguir el track sense cap variant no prevista.

Els tracks definitius (en format GPX) s’enviaran a cada participant amb l’antelació suficient, junt amb un dossier on s’especificaran tots els detalls del recorregut, acreditacions personals, recomanacions, informació dels serveis de l’esdeveniment, programa, etc.

No és una prova competitiva, però és un repte. No hi haurà dorsals, classificacions i tampoc trofeus, però hi haurà premis: si finalitzeu el vostre recorregut tindreu un “premi finisher” commemoratiu de Gravel Penedès Vilafranca.

Per al seguiment i seguretat dels participants hi haurà control de temps d’arribada.

Sí, però permetran gaudir del recorregut. Podeu consultar les hores límit d’arribada a l’apartat corresponent de cada recorregut.

Es recorreguts estan dissenyats perquè les bicicletes de gravel siguin les més eficients, però es podrà participar amb qualsevol tipus de bicicleta que pugui transitar amb seguretat per camins no pavimentats (gravel, MTB, e-Bike, tandem, etc). Al recorregut “Bikepacking” no s’hi podrà participar amb e-Bike.

Es recorreguts estan dissenyats perquè les bicicletes de gravel siguin les més eficients, però es podrà participar amb qualsevol tipus de bicicleta que pugui transitar amb seguretat per camins no pavimentats (gravel, MTB, e-Bike, tandem, etc). Al recorregut “Bikepacking” no s’hi podrà participar amb E-bike.

A la fitxa de cada recorregut es descriuen  les característiques dels pneumàtics i la relació de canvis que l’organització considera recomanables per al recorregut. Cal tenir en compte que aquesta recomanació es fa des del criteri de prioritzar la comoditat.

Sí. En la descripció de cada recorregut s’estableix el material obligatori que s’ha portar durant tot el recorregut

No disposar d’algun d’aquests materials durant el recorregut afecta directament a la pròpia seguretat i a la de la resta de participants, per aquest motiu que tots els participants el portin durant tot el recorregut.

La resta de material necessari per efectuar el recorregut és responsabilitat de cada participant.

Sí. Tots els recorreguts tenen avituallaments líquids i sòlids, a excepció del recorregut “Social Bikepacking” en què els participants no reben suport extern. Tot i això, és obligatori portar sempre beguda per hidratar-se i una reserva alimentària d’emergència.

Els participants a la Social Bikepacking tenen inclòs el sopar al finalitzar la primera etapa i l’esmorzar abans d’iniciar la segona.

RECORREGUT “social BIKEPACKING”

En el recorregut de la Social Bikepacking no hi ha cap avituallament durant les etapes i cal de portar el material necessari per passar una nit d’alberg. Això significa que els participants no poden rebre ajuda externa i que han de carregar tot el que necessiteu per les dues etapes i la nit d’alberg (no es farà cap transfer de material, ni està permès que el porti algí extern al final de l’etapa).

Els participants han de portar tot el que necessiteu per a completar el recorregut, incloent-hi menjar, aigua, eines, recanvis per a la bicicleta i equip per a dormir (cal incloure sac de dormir o llençols). 

Els participants han de planificar les seves pròpies parades per a proveir-se d’aigua, menjar, etc. Estan  permesos tots el serveis que son accessibles per a tothom:  comprar menjar, beguda i recanvis en botigues, consumir als restaurants i bars, etc.

El recorregut “Social Bikepacking” consta de dues etapes, i cada una d’elles te dues opcions, opció L i opció S (retall). La opció L és el recorregut sencer tal i com s’ha dissenyat, i la opció S és un retall sobre el recorregut original per tal de que els participants que vulguin fer menys kilòmetres o que per circumstàncies externes necessitin retallar puguin arribar a final d’etapa dins el temps recomanat.

 • Sopar
 • Esmorzar
 • Allotjament en habitació compartida (en lliteres)
 • Dutxes i banys compartits

Estan  permesos tots el serveis que son accessibles per a tothom, de forma lliure i en igualtat de condicions per a tots els participants:  comprar menjar, beguda i recanvis en botigues, consumir als restaurants i bars.

Definitivament si. Per diferents raons:

 • Tot i ser un recorregut de llarga distància, és un itinerari pensat precisament per inciar-se.
 • S’ha dividit en dues etapes precisament per ser accesible per a tothom. Només us heu de precuperar en pedalar, ser autosuficients durant l’etapa i portar el material necessari per passar una nit en alberg,  perquè la nit d’alberg, sopar i esmorzar estan inclosos en la inscripció. 

La primera etapa finalitzará a alberg/casa de colònies La Censada, una masia situada a la comarca de l’Anoia, a 8km. de la seva capital (Igualada). La casa era una antiga casa rural reformada i habilitada com a casa de colònies, situada en el centre d’una vall, envoltada de boscos i camps, lluny de nuclis urbans.

Si, cada etapa te uns horaris de sortida i arribada màxims.

Els podeu consultar a: https://www.gravelpenedes.cat/el-pla/recorreguts/social-bikepacking/

ASSEGURANCES

No, la inscripció ja inclou l’assegurança d’accidents i assistència sanitària en els centres concertats, amb les prestacions establertes en la normativa vigent per a l’Assegurança Obligatòria Esportiva.

L’organització disposa d’uns formularis que haurà d’emplenar els centres assistencials concertats que t’atenguin. La notificació de l’accident esportiu s’ha de fer el mateix dia de la prova.